Οικογένειες πουλιών

Arctic Tern (Sterna paradisaea) Γεγονότα πουλιών

Pin
Send
Share
Send
Send


Arctic Tern, επιστημονικό όνομα Sterna paradisaea είναι στέρνα στην οικογένεια Laridae. Αυτό το πουλί ανήκει στις περιοχές της Αρκτικής και των υπο-αρκτικών περιοχών που καλύπτουν την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική, με το είδος να αναπαράγεται έντονα, δείχνοντας δύο καλοκαίρια κάθε χρόνο καθώς το αρκτικό στέρνο ταξιδεύει από το βόρειο έδαφος αναπαραγωγής του στις νότιες ακτές της Ανταρκτικής το καλοκαίρι.

Και επιστρέφει περίπου έξι μήνες αργότερα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το ετήσιο κυκλικό μήκος για την αρπακτική πτηνή αρκτικής στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία είναι περίπου 5 χλμ. (5,7 μίλια) και στην Ολλανδία περίπου 5 χλμ. (5.000,7 μίλια). Αυτές είναι οι πιο γνωστές μεταναστεύσεις στον κόσμο των ζώων.

Καθώς το Αρκτικό στέρνα πετάει, γλιστράει στον αέρα. Χτίζει τη φωλιά μία φορά κάθε τρία έως τρία χρόνια (ανάλογα με τον κύκλο της συμβολής του). Μόλις τελειώσει η φωλιά, χρειάζεται στον ουρανό για να μετακινηθεί πιο νότια.

Τα αρκτικά στενά είναι μεσαίου μεγέθους πτηνά. Έχουν μήκος 25-5 cm (4-5 ίντσες) και φτερά 1-5 cm (2-5 ίντσες). Είναι κυρίως γκρι και λευκό χρώμα, με κόκκινο / πορτοκαλί μαχαίρι και πόδια, λευκό μέτωπο, μαύρο αυχένα και στέμμα (μακρύ λευκό) και λευκά μάγουλα.

Το γκρι κάλυμμα είναι 305 mm και οι ωμοπλάτες είναι καφέ, με μερικά από τα λευκά t τα πάνω φτερά να είναι γκρι με λευκό μπροστινό άκρο και το κολάρο είναι εντελώς λευκό σαν να λιώνει. Η βαθιά διχαλωτή ουρά είναι λευκή με γκρι εξωτερικούς ιστούς.

Τα αρκτικά στέρνα είναι μακρόβια πουλιά, πολλά από τα οποία φτάνουν στην ηλικία των δεκαπέντε έως τριάντα. Τρώνε κυρίως ψάρια και μικρά θαλάσσια ηλεκτρονικά σήματα.

Το είδος είναι άφθονο, με περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Η τάση του αριθμού των ατόμων στο σύνολο δεν είναι γνωστή. στο παρελθόν, ο αριθμός αυτών των πτηνών έχει μειωθεί στο νότιο άκρο.

Διανομή και μεταφορά

Το Arctic Tern έχει μια συνεχώς κυκλοφορούμενη αναπαραγωγική κατανομή. Δεν υπάρχουν αναγνωρισμένα υποείδη.

Κατά τη διάρκεια του βόρειου καλοκαιριού, βρίσκεται σε παράκτιες περιοχές στους κρύους χειμώνες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρασίας. Κατά τη διάρκεια του νότιου καλοκαιριού, μπορεί να φτάσει στο βόρειο άκρο του πάγου της Ανταρκτικής και να ψάξει τη θάλασσα.

Το αρκτικό στέρνο είναι διάσημο για μετεγκατάσταση. Επιστρέφει στην Ανταρκτική και πάλι κάθε χρόνο από τα πεδία αναπαραγωγής της στην Αρκτική, η συντομότερη απόσταση μεταξύ αυτών των περιοχών είναι 19.000 χιλιόμετρα (12.000 μίλια).

Το μακρύ ταξίδι εξασφαλίζει ότι αυτό το πουλί θα βλέπει δύο καλοκαίρια το χρόνο και το φως της ημέρας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα στον πλανήτη.

Ένα παράδειγμα της αξιοσημείωτης ικανότητας πτήσης μεγάλων αποστάσεων αυτού του πουλιού ήταν ένα αόρατο πουλί σκύλου στο Northumberland, Fern Islands, UK, το βόρειο καλοκαίρι των 12, φτάνοντας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας στις 12 Οκτωβρίου, μόλις τρεις μήνες μετά τη διαφυγή (14.000 χλμ.) - περισσότερα από 14.000 χλμ. (22.000 χλμ.)

Μια μελέτη 25 με χρήση συσκευών παρακολούθησης πουλιών έδειξε ότι τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι ασυνήθιστα για το είδος. Πράγματι, παρατηρήθηκε ότι προηγούμενες μελέτες υποτιμούσαν σοβαρά την ετήσια απόσταση που διανύθηκε από το Αρκτικό Τέρνο.

Έντεκα πουλιά γεννήθηκαν στη Γροιλανδία ή την Ισλανδία κατά μέσο όρο 707,7 km (1.100 μίλια) κατά μέσο όρο, με μέγιστο 6,6 km (7,7 μίλια). Η διαφορά από τις προηγούμενες εκτιμήσεις οφείλεται στο ότι τα πουλιά ακολουθούν μια σαφή πορεία χωρίς να ακολουθούν την ίδια πορεία όπως αναμενόταν προηγουμένως.

Τα πουλιά ακολουθούν ένα κάπως κορεσμένο μονοπάτι για να εκμεταλλευτούν τους επικρατούντες ανέμους.

Το μέσο στέρνα της Αρκτικής ζει περίπου τριάντα χρόνια και, με βάση την παραπάνω έρευνα, θα ταξιδέψει περίπου 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα (1,5 εκατομμύρια μίλια) κατά τη διάρκεια της ζωής του, το οποίο είναι περισσότερο από 3 φορές το ισοδύναμο μιας διαδρομής από τη Γη στη Σελήνη.

Μια μελέτη παρακολούθησης του 2013 για μισή δωδεκάδα αναπαραγωγής αρκτικής στέρνας στις Κάτω Χώρες δείχνει τη μέση ετήσια μετανάστευση του γ. 90.000 χλμ (56.000 μίλια).

Στο δρόμο νότια, αυτά τα πουλιά ακολούθησαν περίπου τις ακτές της Ευρώπης και της Αφρικής. Περιστρέφοντας το νότιο άκρο της Αφρικής, γύρισαν ανατολικά, κάποιοι γύρισαν σχεδόν νότια για να φτάσουν στο Wilkes Land στη βορειοανατολική Ανταρκτική πριν φτάσουν στην Αυστραλία.

Ένα πουλί πέταξε αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα στη νότια ακτή της Αυστραλίας πριν πετάξει νότια στην Ανταρκτική, ένα που πετούσε μέσω της Αυστραλίας και της Τασμανίας κατά μήκος ολόκληρης της νότιας ακτής της Αυστραλίας.

Φτάνοντας στην περιοχή της Μελβούρνης, στρίβει νότια και πλέει με πλοίο στο Wilkes Land στη βορειοανατολική Ανταρκτική, διασχίζοντας το νοτιοδυτικό άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

Μόλις επέστρεψε στις Κάτω Χώρες, αυτό το πουλί ταξίδεψε στο C. Στα 1,3 χιλιόμετρα (5.000.000 μίλια), η μεγαλύτερη μετανάστευση για οποιοδήποτε ζώο δεν έχει ακόμη καταγραφεί.

Δες το βίντεο: Common Tern nesting. Poland (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send