Οικογένειες πουλιών

Προσαρμογές Puffin - Πώς επιβιώνουν;

Pin
Send
Share
Send
Send


Κατά την ανίχνευση κινδύνων, ένα puffin απογειώνεται και πετάει μέχρι την ασφάλεια του ωκεανού ή υποχωρεί στα λαγούμια του, αλλά όταν πιαστούν, υπερασπίζονται τον εαυτό τους ως προσαρμογές, έντονα με ράμφος και αιχμηρά νύχια. Επιπλέον, κλέβουν ψάρια από puffins που επιστρέφουν για να ταΐσουν τους νεότερους τους.

Προσαρμογές Puffin

Αυτό το άρθρο θα δώσει μια επισκόπηση των προσαρμογών puffin.

Τα Puffins είναι ένα από τα λίγα πουλιά που έχουν την ευελιξία να μεταφέρουν έναν αριθμό μικρών ψαριών των πληρωμών τους κάθε φορά. Οι ασταθείς γλώσσες και οι ακανθωτοί ουρανίσκοι τους επιτρέπουν να κατανοήσουν 10 έως 12 ψάρια σε ένα ταξίδι τροφής.
Τα Puffins είναι ειδικά προσαρμοσμένα στην κατοικία στην ανοιχτή θάλασσα. Τα αδιάβροχα φτερά τους επιτρέπουν να διατηρούν τη θερμότητα καθώς επιπλέουν στον πυθμένα του ωκεανού ή κολυμπούν υποβρύχια. Κατάδυση σε βάθος 60 μέτρων (200 πόδια), κολυμπούν χτυπώντας τα φτερά τους σαν να πετούν με το νερό και χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους για να κατευθύνουν.
Οι καλλιεργητές puffins τρώνε κυρίως μικρά ψάρια, παρόμοια με τα χέλια άμμου, τη ρέγγα, τον μερλούκι και το καπελάνο. Οι δίαιτες Puffin κυμαίνονται από αποικία σε αποικία λόγω του αριθμού των ψαριών στα νησιά αναπαραγωγής. Καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα τα puffins μπορούν επίσης να τρώνε καρκινοειδή, ωστόσο, τα πιο δημοφιλή γεύματά τους είναι τα ψάρια.
Το ράμφος του puffin μπορεί να μεταφέρει αρκετά ψάρια λόγω της κατασκευής της γνάθου του και των οδοντώσεων στο εσωτερικό του στόματος.
n προκειμένου να αναζητήσουν γεύματα, τα puffins βουτούν στον ωκεανό και πιάσουν τα ψάρια ανάμεσα στα σαγόνια τους νωρίτερα από το να πετάξουν μακριά. Όταν προσπαθούν να βρουν ένα γεύμα, οι puffins πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ ενός μόνο γιγαντιαίου ψαριού ή ενός αριθμού μικρότερων ψαριών.

Μεγαλύτερα ψάρια θα είναι ενοχλητικό να μεταφερθούν ως αποτέλεσμα της σύλληψης ενός ψαριού γύρω από τα βράγχιά του, αφήνοντας τα ψάρια να κρέμονται σε 1 πτυχή του στόματος, καθιστώντας ενοχλητικό το πέταγμα.

Ως υποκατάστατο, οι puffins κάνουν αρκετά σλιπ, ρηχές καταδύσεις για να πιάσουν τεράστιους αριθμούς μικρών ψαριών. Ως αποτέλεσμα κάθε ταξιδιού που χρειάζεται ζωτικότητα, είναι πολύ σημαντικό να μεγιστοποιήσετε την ποικιλία ψαριών που μπορεί να μεταφέρει το puffin κάθε φορά.
Τα σαγόνια του puffin του επιτρέπουν να συγκρατεί ταυτόχρονα έναν αριθμό μικρών ψαριών. Ενώ τα σαγόνια πολλών διαφορετικών πουλιών είναι αρθρωτά σε ένα επίπεδο, το ράμφος puffin έχει μια ευέλικτη άρθρωση, επιτρέποντάς του να διαχειρίζεται το δίπλωμα στο οποίο ανοίγει το στόμα του.

Επίσης, τα υψηλότερα και μειωμένα σαγόνια του puffin ενώνονται μαζί με ένα άνετο και ελαστικό κομμάτι σάρκας που αναφέρεται ως «ροζέτα», το οποίο επιτρέπει στο puffin να ανοίξει το στόμα του ακόμη πιο πλατύ από το κοινό κοτόπουλο.

Το εσωτερικό της ανώτερης σιαγόνας μπορεί επίσης να είναι υφή με μια ακολουθία «αγκάθια» που αναφέρεται ως οδοντίατρος, που ισιώνουν ξανά προς την κατεύθυνση του λαιμού.

Το puffin μπορεί να διατηρήσει το θήραμά του σε αντίθεση με τους οδοντοστοιχίες με τη στιβαρή γλώσσα του και μπορεί να προχωρήσει για να προσπαθήσει να βρει επιπλέον θήραμα ενώ κρατάει το προηγούμενο αλίευμα στη θέση του.

Τα Puffins στο κοινό φέρουν περίπου 10 ψάρια τη φορά, ωστόσο, έχουν επίσης παρατηρηθεί ότι μεταφέρουν έως και 60 ψάρια ταυτόχρονα.

Διάσταση: Το μέγεθος αυτών των πουλιών είναι 28 έως 30 cm (11 έως 12 in) από την άκρη του τιμολογίου έως την ουρά. Στο άνοιγμα φτερών, το μέγεθος είναι 47 έως 63 cm (19 έως 25 in). Όσον αφορά τον σεξουαλικό διμορφισμό, τα αρσενικά είναι μόλις μεγαλύτερα από τα θηλυκά.

Κορυφή: Όταν βρίσκονται στην ξηρά, το περίπτερο είναι περίπου 20 cm (οκτώ σε).

Βάρος: Ζυγίζουν περίπου 500 gm (γύρω στα 17,5 oz).

Χρώματα φτερώματος / φτερού: Το φτέρωμα έχει ένα δείγμα σκιάς που μοιάζει με πιγκουίνο. Το στέμμα, το φρύδι, ο αυχένας, τα φτερά και τα φτερά της ουράς είναι λαμπερά μαύρα. Σε όλο το λαιμό και το λαιμό, υπάρχει ένα μεγάλο μαύρο γιακά.
Κεφάλι: Σε κάθε πλευρά της κορυφής, υπάρχει ένα ανοιχτό γκρι και πλατύς χώρος σε σχήμα παστίλιας, κωνικός σε κάποιο βαθμό και συναρμολόγηση πίσω από το λαιμό του.
Μάτια: Η κορυφή είναι σχηματισμένη έτσι ώστε να δημιουργεί δύο πτυχές από την προσοχή σε κάθε ένα από τα μπαλώματα.
Πληρωμές / ράμφος: Τα ράμφος μοιάζουν με παπαγάλο, ωστόσο είναι πολύ μικρότερα και κωνικά και βαθύ πορτοκαλί στη σκιά.
Πόδια: Τα πόδια είναι πορτοκαλί και πλέγματα σαν πάπιες.
Με τα αδιάβροχα φτερά τους, αυτά τα πουλιά είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να κατοικούν στην ανοιχτή θάλασσα. Τους βοηθά επιπλέον να διατηρούν τη θερμότητα ενώ επιπλέουν ή κολυμπούν στα νερά του ωκεανού.

Αυτό το κοτόπουλο έχει την ευελιξία να συμπληρώνει τα γεύματά του καταναλώνοντας αλμυρό θαλασσινό νερό.

Η μορφή της σωματικής διάπλασης είναι συμπαγής, μαζί με τα ανθεκτικά φτερά και τα δάχτυλα των δακτύλων που τους βοηθούν να μεταφέρονται γρήγορα κάτω από το νερό.

Οι πληρωμές του puffin του Ατλαντικού είναι οδοντωτές, που τους σερβίρουν σταθερά τα ψάρια.

Υπάρχει ένα επιπλέον οστό εντός της γνάθου που επιπλέον εμποδίζει την πτώση των ψαριών στην άκρη.

Οι ράχες ράμματος τους βοηθούν επιπλέον να πιάνουν ψάρια διατηρώντας το στόμα ανοιχτό, χωρίς να ρίχνουν καθόλου μέσα σε τροφή.

Ένα ενήλικο puffin Atlantic έχει βάρος έως και 496 g (17,5 ουγκιές).

Οι κερασφόροι puffins έχουν βάρος έως και 620 γραμμάρια (21 χιλ. Ουγγιές).

Οι φουντωτές ή λοφιοφόρες puffins έχουν σωματικό βάρος 780 γραμμάρια (27,5 ουγκιές).

Τα Puffins έχουν μεγάλο ράμφος ή τιμολόγιο, το οποίο προσαρμόζει σκιά όλο το χρόνο.

Μετατρέπεται σε έντονα χρώματα κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου την άνοιξη.

Το ράμφος και τα δάχτυλα ενός puffin ταιριάζουν συνήθως στο χρώμα.

Όταν περνά η εποχή της χάντρες, ρίχνουν το πολύχρωμο εξωτερικό μέρος των ραμφών τους.

Το μικρό και θαμπό χρώμα του πραγματικού τιμολογίου θα δει μέσα στο χειμώνα.

Αδιάβροχο φτέρωμα

Τα Puffins έχουν αδιάβροχη επικάλυψη φτερού που τους παρέχει μόνωση υποβρύχια και διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος ασφαλή.

Η ασπρόμαυρη σκιά του φτερού τους τους παρέχει καμουφλάζ. Όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, οι εναέριοι θηρευτές δεν μπορούν να τους δουν σε αντίθεση με το σκοτεινό, ενώ εμφανίζονται σαν αντανάκλαση του φωτός του ήλιου σε υποβρύχια αρπακτικά.

Κοντά φτερά και πέλματα

Οι Puffins έχουν ειδικά προσαρμόσει σύντομα φτερά και δάχτυλα με δάχτυλα, μέσω των οποίων θα κολυμπήσουν με μια συγκεκριμένη προσέγγιση πτήσης.

Θα χτυπήσουν επιπλέον τα σύντομα φτερά τους 300 έως 400 στιγμές ανά λεπτό και μπορεί να πετούν τόσο γρήγορα όσο 64 χλμ / ώρα.

Γίγαντας και οδοντωτό ράμφος

Τα Puffins έχουν ένα τεράστιο και οδοντωτό ράμφος. Τα υψηλότερα και μειωμένα στοιχεία του ράμματος τους έχουν μια ιδιαίτερη ικανότητα αρθρώσεως να ικανοποιούν σε πολλές γωνίες.

Τους επιτρέπει να μεταφέρουν περισσότερα από 10 μικρά ψάρια τη στιγμή του ράμματος τους.

Σκληρή γλώσσα και ουρανίσκο

Οι Puffins έχουν ένα σκληρό άκρο της γλώσσας και ανώτερος ουρανίσκος στο ράμφος τους.
Τους επιτρέπει να πιάσουν σταθερά τόσα πολλά ολισθηρά ψάρια τη στιγμή του ράμματος τους.

Συμπεριφορικές διαφοροποιήσεις Puffin

Τα Puffins είναι μοναχικά στη θάλασσα. Αφού επιστρέψουν στη γη πρώτα από την εποχή αναπαραγωγής τους, φθάνουν στον ίδιο ιστότοπο λαγούμι κάθε χρόνο.

Δεν είναι γνωστό πώς πλοηγούνται ξανά στον ιστότοπό τους. Ενδεχομένως, θα χρησιμοποιούσαν οσμή, ήχους, ορατούς παράγοντες αναφοράς, τη μαγνητική πειθαρχία της Γης ή πιθανότατα ακόμη και τις διασημότητες.

Δεν κάνουν φωλιές σαν διαφορετικά πουλιά. Σκάβουν βαθιά λαγούμια και είναι ενεργητικοί μηχανικοί λαγούμι. Κυρίως, κάθε ένας από τους συντρόφους συμμετέχει στο σκάψιμο του λαγούμι τους.

Οι Puffins κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις και έχουν τον ίδιο σύντροφο για μερικά χρόνια. Μερικοί σύντροφοι puffin παρατηρούνται ότι παραμένουν συλλογικά για έως και 20 χρόνια. Το ζευγάρι επανενώνεται συνήθως στο λαγούμι αναπαραγωγής τους αφού επιστρέψουν στην αποικία.

Οι Puffins μιλούν με φωνητικά και στάσεις. Για να δείξει την κυριαρχία, ένα puffin περπατά αργά με μια όρθια στάση με φτερωτά φτερά στο στήθος και κεκλιμένη ουρά ενώ τεντώνει το κεφάλι του.

Όπως οι πιγκουίνοι, οι φίλοι puffin επωάζουν επιπλέον το κτύπημα του αυγού τους. Όταν η γκόμενα εκκολάπτεται, καθένας από τους γονείς παίρνει τις στροφές του να ταΐσει το γκόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ουρά: Η ουρά είναι κοντή με αμβλύ άκρο.

Οι Atlantic Puffins κολυμπούν χτυπώντας τα φτερά τους, κάτι που μοιάζει με το πέταγμα, ενώ χρησιμοποιούν τα δάχτυλα των ποδιών τους για να οδηγούν μπροστά.

Όταν δεν κολυμπούν, χαλαρώνουν στα κύματα. Έχουν ένα σπάνιο κυκλοφορικό σύστημα των δακτύλων τους, που τους εξυπηρετεί να αντιμετωπίζει ψυχρές θερμοκρασίες.

Μέσα στη χειμερινή περίοδο, τα πουλιά περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους για ψάρεμα στη θάλασσα και θα έβγαιναν ακόμη και πολλά μίλια μακριά από τη γη, μετά την οποία θα επέστρεφαν ξανά στους δικούς τους γκρεμούς κατά τη διάρκεια της μεταγενέστερης τοπικής αλλαγής του καιρού (στην καλοκαιρινοί μήνες) για αναπαραγωγή.

Αυτό καθιστά ενοχλητικό για τους ερευνητές να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τη θέση τους. Κατά την επιστροφή τους, αυτά τα πουλιά συνήθως έκαναν «κωμικές» παραστάσεις, μαζί με τελετουργικό περίπατο στην είσοδο των λαγουδιών τους, χτυπώντας το τιμολόγιο και πολλά άλλα.

Αυτά τα πουλιά χρησιμοποιούν και τα προηγούμενα ή τα εγκαταλελειμμένα λαγούμια (όπως λαγούμια κουνελιών), ή κάνουν νέα, τα οποία έχτισαν περίπου τρία δάχτυλα σε βραχώδεις γκρεμούς, και κατασκευάζονται τόσο μεταξύ των βράχων είτε εντός του εδάφους.

Συνήθως, ένα επιλεγμένο ζευγάρι επιστρέφει στο ίδιο λαγούμι ετησίως. Περιτριγυρισμένα στο λαγούμι, τα πουλιά φύλακας κατασκευάζουν το προϊόν φωλιάς τους από φύκια, χόρτα και φτερά. Το θηλυκό γεννά ένα μόνο αυγό. Κάθε μπαμπάς και η μαμά θα έπαιρναν το αυγό για περίπου 40 ημέρες.

Επειδή η εκκόλαψη των νεοσσών, η μητέρα και ο πατέρας θα πάρουν ψάρια από τον ωκεανό για να τους ταΐσουν πολλές περιπτώσεις την ημέρα.

Τα ατλαντικά puffins είναι ικανά να μεταφέρουν έναν αριθμό ψαριών, περίπου 10, μεταξύ των ραμφών τους ταυτόχρονα.

Η εκκόλαψη παραμένει στο λαγούμι μέχρι να επιτύχει την ευελιξία να πετάξει. Μετά από περίπου 45 ημέρες, ο νεαρός έφυγε από τη φωλιά και ξοδεύει χρόνο σχεδόν 3-5 ετών στη θάλασσα μελετώντας σχετικά με τις τοποθεσίες για να αναζητήσουν γεύματα και τις μεθόδους για να αποφασίσει για το σύντροφο.

Όχι απλώς στη γη, ακόμη και όταν βρίσκονται έξω στα νερά, φροντίζουν να συρρέουν σε γιγαντιαίες ομάδες σχηματίζοντας «σχεδίες» για να παραμείνουν προστατευμένοι από ποικίλους θηρευτές.

Αν και αυτά τα πουλιά είναι αρκετά ευκίνητα όταν βρίσκονται στον αέρα, η εμπειρία τους είναι στο μέγιστο όταν βρίσκονται στο νερό.

Είναι υπέροχοι κολυμβητές και κανονικά τρέφονταν με τροφή στα 50-60 πόδια του δαπέδου.

Ωστόσο, θα βουτήξουν επιπλέον σε περίπου 200 δάχτυλα, κρατώντας την αναπνοή τους για έως και 2 λεπτά. Παρόλο που, μια μέση κατάδυση διαρκεί συνήθως για περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ελπίζω ότι αυτό το blog σχετικά με τις προσαρμογές puffin ήταν χρήσιμο και καλό για εσάς.

Δες το βίντεο: Secrets Of A Young Hedge Fund Prodigy (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send