Οικογένειες πουλιών

Cassin's Auklet (Pichoramophus aluticus) Γεγονότα

Pin
Send
Share
Send
Send


Το καρφίτσα του Cassin (Pichoramophus aluticus) είναι ένα μικρό θαλάσσιο πουλί πολυελαίων που μεγαλώνει ευρέως στον Βόρειο Ειρηνικό. Είναι γνωστό για τη φωλιά του καζίνο και την παρουσία του στα γνωστά νησιά έξω από τη Βρετανική Κολομβία και την Καλιφόρνια. Ονομάστηκε για τον John Cassin, επιχειρηματία της Πενσυλβανίας και φυσιοδίφης.

Το καρφίτσα του Cassin είναι ένα μικρό (25 cm, 200 g) μη γραφικό ook. Τα φτερά του είναι συνήθως σκούρα πάνω και χλωμό κάτω, ένα μικρό λευκό σημάδι στο μάτι. Το χαρτόνι του είναι σκούρο με απαλά σημεία και τα πόδια του είναι μπλε. Ο καρφίτσας του Cassin, σε σύγκριση με πολλούς άλλους, δεν έχει δραματικό φτέρωμα αναπαραγωγής, το οποίο παραμένει το ίδιο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Στη θάλασσα, συνήθως χαρακτηρίζεται από την πτήση του, η οποία περιγράφεται σαν να μοιάζει με ιπτάμενη μπάλα του τένις.

Από τη χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια έως τα νησιά Αλάτου της Αλάσκας έως τη χερσόνησο της Κεντρικής Αμερικής, φιλοξενεί παράκτια νησιά, με το κύριο φρούριο του πληθυσμού να είναι το νησί τρίγωνο, μακριά από το ακρωτήριο Σκοτ ​​του Βανκούβερ, όπου ο πληθυσμός εκτιμάται σε 55.000. Δεν είναι γνωστό γιατί, αλλά το χειμώνα τα βόρεια πουλιά μπορούν να κινηθούν πιο νότια.

Το καρφίτσα του Cassin χωρίζεται σε δύο υποείδη:

P. A. Aluticus - (Palas, 1811): τα νησιά Aleutian και η νότια Αλάσκα στη βόρεια Baja California.
P. A. Australia - (Van Rossem, 1939): Southern Baja California.

Εξαφανισμένοι συγγενείς ή προγονικά είδη, ο Pichoramophus tenuis L.H. Miller et Bowman, 8 ετών, είναι γνωστός ως η Ύστερη Πλειόκαινο στο Σχηματισμό του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το καρφίτσα του Cassin χτίζει παλιές φωλιές σε μικρά νησιά και βρίσκεται κάθε χρόνο στη νοτιότερη αποικία της περιοχής του. Χρησιμοποιεί εύκολες τεχνητές κατασκευές, σκάβοντας τρύπες στο έδαφος ή χρησιμοποιώντας φυσικές ρωγμές και ρωγμές για φωλιάσματα.

Τα ζευγάρια θα δείξουν ισχυρή πίστη μεταξύ τους και έναν ιστότοπο φωλιών για πολλά χρόνια. Για να αποφευχθούν τα αρπακτικά ζώα, όπως ο δυτικός γλάρος ή το γεράκι πετρίτη, και οι δύο γονείς απλώνουν ένα λευκό αυγό, ανταλλάσσονται τη νύχτα (συνήθως μετά από 24 ώρες), επιστρέφοντας από την αποικία πριν από την αυγή.

Το αυγό επωάζεται για 40 ημέρες, το μωρό τρέφεται όλη τη νύχτα για 35 ημέρες. Και οι δύο γονείς, που φέρουν μια ειδική λεπτή σακούλα μερικώς χωνευμένου φαγητού (Euphausids και άλλα μικρά καρκινοειδή), αναφέρονται συχνά στη βιβλιογραφία ως υπογλώσσια. Τσάντα.

Ο ψύλλος δραπετεύει μόνο στη θάλασσα. Το καρφάκι του Cassin είναι ασυνήθιστο στα θαλάσσια πουλιά, έχοντας τοποθετήσει περιστασιακά έναν δεύτερο συμπλέκτη μετά από έναν επιτυχημένο πρώτο συμπλέκτη, μόνο για να το κάνει στην παραλία του βόρειου ημισφαιρίου.

Τα περισσότερα άτομα σε μια ομάδα άρχισαν να αναπαράγονται σε ηλικία 3 ετών (27%) και εντός 8 ετών> 95% της δεδομένης κοόρτης είχαν προσληφθεί. Η μέση ηλικία πρόσληψης είναι 6,6 έτη. Η ελάχιστη ετήσια τάση γονιμότητας είναι 0,83, η εμφανής τοπική επιβίωση είναι 0,76, η επιβίωση των εφήβων (ηλικίας 0 έως 2) είναι 0,15.

Οι καρφίτσες του Cassin τρέφονται με τον κόλπο κατά μήκος της ακτής, συχνά σε καθαρά υδάτινα νερά, συχνά σε συνδυασμό με ιζήματα όπως κοιλάδες και επιφάνειες κάτω από τα λουτρά. Ο αριθμός των θαλασσών μπορεί να μειωθεί σοβαρά καθώς τα πουλιά απομακρύνονται περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από το πλοίο.

Η διανομή τους στο νησί Triangle καθορίστηκε πρόσφατα με τηλεμετρία. Βυθίζεται με τα φτερά του για να βουτήξει για την επέκτασή του, κυνηγώντας μεγάλο ζωοπλαγκτόν, ειδικά κριλ. Μπορεί να βυθιστεί κάτω από 30 μέτρα στην επιφάνεια και από κάποιες εκτιμήσεις είναι 80 μέτρα.

Διατήρηση

Το καρφίτσα του Cassin έχει αναφερθεί ως σχεδόν απειλή και ορισμένοι πληθυσμοί (κυρίως ο πληθυσμός των Νήσων Farallon) έχουν μειωθεί σταθερά. Οι απειλές στον καρχαρία του Cassin περιλαμβάνουν μυϊκή μάζα (ειδικά την Αλάσκα), διαρροές λαδιού και αλλαγές στη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας.

Το καρφίτσα του Cassin προστατεύεται βάσει του νόμου περί μεταναστευτικών πτηνών του 1997. Η ετήσια διακύμανση του κλίματος των ωκεανών επηρεάζει πολλαπλές παραμέτρους του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της ταυτόχρονης επιβίωσης, των αναπαραγωγικών τάσεων, της αναπαραγωγικής επιτυχίας και της πρόσληψης, μια κατάσταση ευνοϊκή για ταχεία μείωση του πληθυσμού λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Δες το βίντεο: Great Bittern male song (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send