Οικογένειες πουλιών

Στοιχεία και ταυτοποίηση Parakeet Auklet

Pin
Send
Share
Send
Send


Το parakeet auklet έχει ένα ευρύ φάσμα όλων των Αλάσκα, αλλά δεν έχει το ίδιο μέγεθος ζώων με άλλα στη θάλασσα ή σε αποικίες αναπαραγωγής. Μια σύντομη κολύμβηση και καταδύσεις θαλάσσιου πουλιού, το ρουλεμάν και το καλοκαίρι της νότιας παράκτιας Αλάσκας.

Συνήθως τρέχει σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες. Το Parakeet auklet είναι ένα μικρό, εντατικό θαλάσσιο πουλί ύψους περίπου 9-10 ιντσών. Έχει ένα σκούρο μαύρο φτερό στο κεφάλι και την πλάτη του, ένα λευκό λαιμό και στήθος και ένα λευκό σώμα.

Το parakeet auklet (Athiya socitakula) είναι ένα μικρό θαλάσσιο πουλί στον Βόρειο Ειρηνικό. Οι καρφίτσες του parakeet επρόκειτο να τοποθετηθούν στο γένος Cycloarhynchus, αλλά πρόσφατα δείγματα και γενετικές ενδείξεις θα έπρεπε να τοποθετηθούν στο γένος Athias, καθιστώντας το στενά συνδεδεμένο με τα ωάρια λοφίων και τουλάχιστον με τα ωάρια.

Ασχολείται με τα βόρεια νερά της Αλάσκας, της Καμτσάτκα και της Σιβηρίας. Αναπαράγεται στους απόκρημνους, οπαλικούς και ογκόλιθους του παραθαλάσσιου νησιού, που κινείται νότια το χειμώνα.

Περιγραφή

Το parakeet auklet είναι ένα κοντό πορτοκαλί χαρτόνι με ένα μικρό (23 cm) auk που ενθαρρύνει το πουλί να εκφράσει την ενδιαφέρουσα έκφρασή του. Το φτέρωμα του πουλιού είναι σκοτεινό στην κορυφή και λευκό στο κάτω μέρος. Με ένα λευκό λοφίο που προβάλλεται πίσω από τα μάτια. Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ αναπαραγωγής και χειμώνα φτέρωμα.

Το parakeet auklet είναι ένα εξαιρετικά φωνητικό είδος στο φυσικό περιβάλλον, το καλεί μόλις φτάσει στη φωλιά και το ντουέτο όταν φτάσει ο σύντροφός του. Ονομάζεται σταθερά το αυτί καθαρισμού (ως ταλαντωτής της καζεΐνης και η αποτελεσματικότητά του είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να συνδέεται με την προστασία του λαγούμου από τους εισβολείς και την ενίσχυση του δεσμού του με τον σύντροφό του.

Συμπεριφορά και αναπαραγωγή

Το Parakeet Auklet είναι εξαιρετικά κοινωνικό στις αποικίες αναπαραγωγής του.

Η περίοδος σίτισης του εξωγήινου οκτάλου ποικίλλει, με την εποχή αναπαραγωγής να απορροφά τα περισσότερα από τα μικρά πλαγκτόνια καρκινοειδή όπως τα ευφυσίδια, τα κοπόποδα και τα αμφίποδα. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι είναι επίσης επιρρεπές σε ζελέ ψάρια σε ορισμένες περιοχές. Τρέφεται συχνά σε μεγάλες αποστάσεις από την αποικία, βυθίζοντας έως και 30 μέτρα για να φτάσει στο θήραμά της.

Η αναπαραγωγή ξεκινά τον Απρίλιο και τον Μάιο σε αποικίες που συχνά μοιράζονται με άλλα είδη auk. Αυτό το ζευγάρι γεννά ένα αυγό, το οποίο διαρκεί μόνο για ένα μήνα, το κοτόπουλο τρέφεται 4 φορές για περίπου 35 ημέρες. Ο νεοσσός δραπετεύει τη νύχτα, πετώντας μόνος του στη θάλασσα.

Κατάσταση και διατήρηση

Ενώ οι καρφίτσες του parakeet δεν θεωρούνται απειλή, υπάρχουν εκτιμήσεις για πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Βόρειο Ειρηνικό. Δεν πιστεύεται ότι έχει μειωθεί πρόσφατα, αλλά μπορεί να απειληθεί στο μέλλον από αρπακτικά και πετρελαιοκηλίδες.

Δες το βίντεο: Budgies Winter Care Routine (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send