Οικογένειες πουλιών

Tufted Puffin - Διατροφή | Οικότοπος | Διάρκεια ζωής | Προσαρμογές

Pin
Send
Share
Send
Send


Το φουντωτό puffin είναι μια θάλασσα ανοιχτού νερού, νησιών και παράκτιων υδάτινων σωμάτων στον Βόρειο Ειρηνικό. Είναι μεγαλύτερη και ξεχωριστή στην εμφάνιση σε σύγκριση με άλλα είδη puffin. Αυτό το σκουρόχρωμο puffin φαίνεται να φωλιάζει στα νησιά στα ανοικτά των ακτών του Βόρειου Ειρηνικού, όπου μπορεί να δει να κάθεται πάνω σε ένα βράχο ευθεία.

Το Tufted Puffin είναι ένα μεσαίου μεγέθους, κοντόχοντρο, σκούρο πουλί με στρογγυλεμένο κεφάλι. Όλα τα μαύρα εκτός από το ενήλικο λευκό πρόσωπο του δημιουργού. Τούφες puffin 36-41 cm; 773 γραμμάρια Πλάτος 64-66 εκ. Μεγάλος, κόκκινος λογαριασμός σε σχήμα παπαγάλου, συμπιεσμένος στο τέλος, ένα βασικό τρίτο του κίτρινου προς την πρασινωπή γνάθο. Tufts puffin ενδιαιτήματα, συμπεριφορά, διατροφή, μετανάστευση, κατάσταση διατήρησης και φωλιάσματος.

Το Tuft puffin (επίσης γνωστό ως λοφιοφόρο puffin) είναι ένα σχετικά άφθονο μεσαίου μεγέθους πελαγικό θαλάσσιο πουλί στην οικογένεια Auke (Alcidae) που βρίσκεται σε ολόκληρο τον Βόρειο Ειρηνικό. Είναι ένα από τα τρία είδη puffin που παράγει γένος fractula και αναγνωρίζεται εύκολα από τους παχύρρευστους κόκκινους λογαριασμούς και τις κίτρινες τούφες.

Περιγραφή

Τα φουντωτά puffins έχουν μήκος περίπου 35 cm (14 ίντσες) και έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τα φτερά και ζυγίζουν περίπου τα τρία τέταρτα (1,6 λίβρες) σε ένα κιλό, καθιστώντας τα τα μεγαλύτερα όλων των puffins. Τα πουλιά του Δυτικού Ειρηνικού είναι κάπως μεγαλύτερα από τον ανατολικό Ειρηνικό και τα αρσενικά πουλιά είναι κάπως μεγαλύτερα από τα θηλυκά.

Αυτά είναι ως επί το πλείστον λευκά πρόσωπα με μαύρο και άλλα είδη puffin έχουν συνήθως πυκνό χαρτόνι που είναι κυρίως κίτρινο και περιστασιακά κόκκινο με πράσινα σημάδια. Το πιο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό και το όνομά τους είναι οι κίτρινες τούφες (λατινικά: Siri) που εμφανίζονται κάθε χρόνο σε πουλιά και των δύο φύλων, με την έλευση της θερινής περιόδου αναπαραγωγής. Τα πόδια τους γίνονται έντονα κόκκινα και το καλοκαίρι τα πρόσωπά τους γίνονται έντονα λευκά. Κατά τη διάρκεια της περιόδου σίτισης, οι τούφες είναι βερνίκι και το φτέρωμα, τα κομμάτια και τα πόδια θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος της λάμψης τους.

Μεταξύ άλλων αλκιδών, τα φτερά είναι σχετικά κοντά, προσαρμοσμένα για καταδύσεις, κολύμπι υποβρύχια και για να πιάνουν το θήραμα αντί να γλιστρούν, στα οποία δεν μπορούν. Ως αποτέλεσμα, οι χοντροί, σκοτεινοί μύες που είναι πλούσιοι σε μυοσφαιρίνες προσαρμόζονται γρήγορα και αισθητικά στο σφιχτό ρυθμό, το οποίο μπορούν ακόμα να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα νεανικά φουντούκια είναι παρόμοια με αυτά των χειμερινών ενηλίκων, αλλά είναι γκρι-καφέ στήθη, αποχρώσεις που είναι λευκά στο στομάχι, και ένα ρηχό, κιτρινωπό καφέ.

Διανομή και διαμονή

Από τη Βρετανική Κολομβία έως τη νοτιοανατολική Αλάσκα και τα νησιά Aleutian, Kamchatka, τα νησιά Kuril και τη θάλασσα του Okhotsk, οι φουντωτές puffins σχηματίζουν πυκνές αποικίες αναπαραγωγής κατά τη θερινή περίοδο αναπαραγωγής.

Ενώ μοιράζονται κάποιο βιότοπο με κέρατα puffins (F. corniculata), το φάσμα των φουντωτών puffins είναι συνήθως πρόσθιο. Ήταν γνωστό ότι ήταν ένας μικρός αριθμός φωλιών από τη νότια Καλιφόρνια στα νότια των νησιών της Βόρειας Μάγχης, αλλά επιβεβαιώθηκε για τελευταία φορά ότι ήταν στα Νησιά της Μάγχης. Ήταν στο

Τα φουντωτά puffins συνήθως επιλέγουν νησιά ή κολπίσκους που είναι σχετικά προσβάσιμοι από τους κυνηγούς, κοντά σε παραγωγικά νερά και αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με επιτυχία στον αέρα. Ο ιδανικός βιότοπος είναι απότομος αλλά με σχετικά μαλακά στρώματα εδάφους και γρασίδι για να δημιουργήσει ένα λαγούμι.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σίτισης, περνούν σχεδόν όλο το χρόνο τους κοντά στη θάλασσα, εκτείνοντας σε όλο τον Ειρηνικό και νότο μέχρι την Ιαπωνία και την Καλιφόρνια.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Αναπαραγωγή

Η αναπαραγωγή συμβαίνει σε απομονωμένα νησιά: περισσότερα από 20.000 ζευγάρια καταγράφονται σε μία αποικία στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομβίας. Η φωλιά είναι συνήθως ένα συνηθισμένο παλιό ορυχείο που σκάβεται με λογαριασμούς και πόδια, αλλά μερικές φορές χρησιμοποιείται ένα αυλάκι στην πέτρα. Είναι καλά επενδεδυμένο με φυτά και φτερά. Τα δικαστήρια γίνονται μέσω Skype, Strutting και Billing. Συνήθως, ένα αυγό τοποθετείται τον Ιούνιο και βράζεται και από τους δύο γονείς για περίπου 45 ημέρες. Οι καρποί αφήνουν τη φωλιά εντός 40 έως 55 ημερών.

Διατροφή

Τα φουντωτά puffins τρέφονται με μια ποικιλία ψαριών και θαλάσσιων ηλεκτρονικών σημάτων, τα οποία συλλαμβάνουν καταδύοντας από την επιφάνεια. Ωστόσο, η διατροφή τους ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την ηλικία και την τοποθεσία. Οι ενήλικες puffins βασίζονται κυρίως σε ασπόνδυλα, ειδικά καλαμάρια και κριλ.

Στις παράκτιες αποικίες, η φωλιά τροφοδοτείται κυρίως από βράχια και αμμουδιές, αλλά οι φωλιές στις αποικίες που γειτνιάζουν με τον πελαγικό βιότοπο βασίζονται περισσότερο στα ασπόνδυλα. Τα βενθοπελαγικά ψάρια τρώγονται σε κάποιο βαθμό από τις περισσότερες φωλιές, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι puffins τρέφονται σε κάποιο βαθμό στον πυθμένα του ωκεανού.

Οι ζώνες τροφοδοσίας βρίσκονται πολύ πέρα ​​από τις περιοχές ωοτοκίας. Τα Puffins μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλο αριθμό μικρών ψαριών σε λογαριασμούς και να τα μεταφέρουν στα ράφια.

Διατήρηση

Πολλοί κανόνες έχουν αναπτυχθεί για να προσπαθήσουν να σώσουν τα ψάρια και τα shorebirds στο Paget Sound. Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων της Ουάσινγκτον (DNR) έχει αναπτύξει υδρόβια αποθέματα γύρω από τα νησιά Σμιθ και Μικρά. Το προτεινόμενο υδάτινο απόθεμα περιελάμβανε περίπου 36.000 στρέμματα (150 χιλιόμετρα) παλιρροιακών γαιών και βιότοπων βυθού.

Όχι μόνο αυτά τα αρχιπέλαγος παρέχουν βασικό βιότοπο για θαλάσσια πτηνά, όπως θαλάσσια puffins και θαλάσσια θηλαστικά, αλλά και τα μεγαλύτερα κρεβάτια μόσχου σε ολόκληρο το Puget Sound της περιοχής. Επίσης, το προστατευόμενο νησιωτικό αποθεματικό είναι εκτός εμβέλειας για το κοινό να βοηθήσει στην αναπαραγωγή θαλάσσιων πτηνών. Το νησί προστασίας είναι μια από τις δύο τελευταίες αποικίες των puffins στο Puffin Sound σε αυτό το νησί και αποτελεί περίπου το 70% της φωλιάς του πληθυσμού puffin.

Δες το βίντεο: Witless Bays Puffin u0026 Petrel Patrol - A mini-documentary (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send