Οικογένειες πουλιών

Least Bittern - Προφίλ | Οικότοπος | Ήχοι | Πετώντας | Φωλιά | Εύρος

Pin
Send
Share
Send
Send


Το Least bittern είναι από τα μικρότερα των ερωδιών, προσαρμοσμένο για κατοικία σε πυκνά έλη. Αντί να μπαίνει στα ρηχά, όπως κάνουν οι περισσότεροι ερωδιοί, το Least bittern σκαρφαλώνει ανάμεσα σε καλάμια και cattails, προσκολλημένο με τα μακριά δάχτυλά του στα στελέχη.

Λιγότερο προφίλ bittern

Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να μιλήσω για την κλήση Least Bittern, έναντι του πράσινου ερωδιού, της εμβέλειας, έναντι της αμερικανικής πικραλίδας, των ενδιαιτημάτων, των εικόνων, των ήχων, της πτήσης, της φωλιάς κ.λπ.

Το λεπτό σώμα του επιτρέπει να ολισθαίνει εύκολα με πυκνή, μπερδεμένη βλάστηση. Λόγω της επιλογής του βιότοπου, είναι συνήθως απαρατήρητο, εκτός από το ότι πετά.

Εντούτοις, οι ήχοι σκασίματος και τσακίσματος ακούγονται μερικές φορές την αυγή και το βράδυ και επιπλέον συνήθως τη νύχτα.

Λιγότερη κατανομή bittern

Λιγότερο πικραλίδες αναπαράγονται σε περιοχές από τη βόρεια Αργεντινή έως τον νότιο Καναδά. Χειμώνας στην Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλόριντα, μέχρι τον Παναμά και την Κολομβία.

Αυτά τα πουλιά κατοικούν σε ογκώδη έλη που λειτουργούν πυκνή βλάστηση, έλη γλυκού νερού, πισίνες και λίμνες με πυκνή βλάστηση στις περιμέτρους, και σε υφάλμυρα έλη και μαγγρόβια.

Τουλάχιστον περιγραφή

Το λιγότερο πικρόνιο είναι πιθανότατα ένας από τους μικρότερους ερωδιούς στη γη, με ίσως μόνο το πικρίνο νάνος και το πικράκι με μαύρη πλάτη, κατά μέσο όρο μικρότερο σε μέγεθος.

Μπορεί να έχει μέγεθος από 28 έως 36 cm (11 έως 14 in) και το άνοιγμα των φτερών κυμαίνεται από 41 έως 46 cm (16 έως 18 in). Η μάζα του σώματος κυμαίνεται από 51 έως 102 g (1,8 έως 3,6 oz), με τουλάχιστον πτερύγια που ζυγίζουν μεταξύ 73 και 95 g (2,6 και 3,4 oz), καθιστώντας το ίσως το ελαφρύτερο από όλους τους ερωδιούς.

Ένα πρόσφατο εγχειρίδιο παρτίδας σώματος των πτηνών αναφέρει ένα άλλο είδος σε αυτό το γένος, το πικραμένο με λωρίδες, που έχει υπονοούμενη μάζα σώματος μόλις χαμηλότερα από το λιγότερο πικράκι, το οποίο πιστώνεται με υπονοούμενη μάζα 86,3 g (3,04 oz).
Τα τμήματα της κότας και ο λαιμός είναι λευκοί με απαλές καφέ ραβδώσεις. Το πρόσωπό του και οι περίμετροι του λαιμού είναι απαλά καφέ. έχει κίτρινα μάτια και κίτρινο χαρτόνι.

Το ενήλικο αρσενικό είναι λαμπερό πρασινωπό-μαύρο στην πλάτη και το στέμμα. το ενήλικο θηλυκό είναι λαμπερό καφέ σε αυτά τα συστατικά. Εμφανίζουν ανοιχτό καφέ συστατικά στα φτερά κατά την πτήση.

Λιγότερη συμπεριφορά πικρίας

Το λιγότερο πικρό είναι μια αόριστη κότα. Περνούν πολύ χρόνο περιπλάνηση καλαμιών. Όταν ανησυχεί, το μικρότερο πικράκι παγώνει στη θέση του με τον λογαριασμό του να ανεβάζει την είσοδό του, και κάθε μάτι προς την τροφοδοσία συναγερμού και συνήθως ταλαντεύεται για να μοιάζει με αιολική βλάστηση.

Αυτή είναι πιθανώς μια συμπεριφορά αποφυγής αρπακτικών, δεδομένου ότι η μικρή της μέτρηση καθιστά το πίκρα ευαίσθητο σε πολλούς πιθανούς θηρευτές.

Χάρη στη συμπεριφορά της που σκαρφαλώνει ανάμεσα στους πολλούς καλάμους, το λιγότερο πικρά μπορεί να τρέφεται με το πάτωμα του νερού που μπορεί να είναι πολύ βαθύ για την τεχνική wading διαφορετικών ερωδιών.

Το λιγότερο πικρό και πολύ μεγαλύτερο και διαφορετικό αμερικάνικο πικράκι καταλαμβάνει συνήθως τους ίδιους υγρότοπους, ωστόσο θα μπορούσε να έχει συγκριτικά μικρή αλληλεπίδραση λόγω των διαφορών στις συνήθειες ζωοτροφών, τα πιο δημοφιλή λεία και το χρονοδιάγραμμα των κύκλων αναπαραγωγής.

Το λιγότερο bittern φτάνει στους χώρους αναπαραγωγής του μερικούς μήνες μετά την αμερικανική πικράνη και φεύγει έναν ή δύο μήνες νωρίτερα.

Ο Τζέιμς Τζέιμς Audubon διάσημος {ότι} ο νεότερος αιχμάλωτος μικρότερος πίκρας ήταν σε θέση να περπατήσει με ευκολία ανάμεσα σε δύο βιβλία που απέχουν τέσσερα εκατοστά (1,6 in).

Όταν είναι άψυχο, το σώμα της κότας έχει διαστάσεις 5,7 cm (2,2 in), υποδεικνύοντας ότι μπορεί να συμπιέσει το πλάτος του σε ένα σπάνιο δίπλωμα.

Λιγότερο πικρατικές συνήθειες και τρόπος ζωής

Τα λιγότερο πικράκια είναι ημερήσια, μοναχικά και ντροπαλά πουλιά, που κατοικούν κρυμμένα μέσα στην πυκνή βλάστηση ενός έλους.

Σχετικά με τη στρατηγική ενός εισβολέα, το λιγότερο πικραμένο θα τρέξει ως υποκατάστατο της πτήσης, μετατοπίζοντας χαμηλά τις κορυφές της αναδυόμενης βλάστησης.

Θα πετάξει γρήγορα αποστάσεις νωρίτερα από ότι πέφτει πίσω στη βλάστηση. Όταν περπατάτε ή εργάζεστε, χρησιμοποιεί τους μίσχους των καλλιεργειών ως σκαλοπάτια.

Με τα πόδια να ξεδιπλώνονται, σφίγγει έναν ή έναν αριθμό μίσχων σε κάθε πόδι και περπατά μπροστά. Εάν απειλείται ή ανησυχεί, μπορεί να παγώσει επιτόπου με τον λογαριασμό του να δείχνει στραμμένος σε όρθια θέση.

Το καφετί φτέρωμα και μια τέτοια στάση του επιτρέπουν να καλυφθεί πολύ σωστά και μπορεί επιπλέον να ταλαντεύεται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, όπως καλάμια μέσα στον άνεμο.

Αυτά τα πουλιά τρέφονται σε μικρές πισίνες ανάμεσα στην πολλή αναδυόμενη βλάστηση, περπατώντας αργά στο περιθώριο του νερού.

Θα σταθεί και θα περιμένει, με τα πόδια του να ξεδιπλώνονται, το κεφάλι και το λαιμό του απλωμένα χαμηλά πάνω από την πισίνα, με τον λογαριασμό του να αγγίζει σχεδόν το νερό.

Μόλις καταλάβει, η κότα υποχωρεί στη βλάστηση και έπειτα χτυπά σε μια διαφορετική πισίνα.

Λιγότερη αναπαραγωγή πικραμίου

Τα λιγότερο πικράκια είναι μονογαμικοί κτηνοτρόφοι, πράγμα που σημαίνει ότι ένας αρσενικός σύντροφος με ένα μόνο θηλυκό.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ερωτοτροπίας, ο ήχος του αρσενικού και του θηλυκού ακούγεται, ένας σε απάντηση στο αντίθετο. Η αναπαραγωγή ποικίλλει εποχιακά, ανάλογα με την τοποθεσία.

Στη Νέα Υόρκη, οι λιγότερο πικροί προκαλούν αναπαραγωγή στα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου και στα μέσα Μαΐου στον Καναδά.

Αυτό το είδος συνήθως φωλιάζει σε αποικίες χωρίς σκλήρυνση. Η φωλιά είναι μια εύθραυστη πλατφόρμα πάνω από το νερό, κατασκευασμένη πάνω στα κεκλιμένα πάνω από άψυχα στελέχη της αναδυόμενης βλάστησης.

Λιγότερη φωλιά

Η φωλιά κατασκευάζεται κυρίως από το αρσενικό από πρόσφατα και νεκρά στελέχη φυτών, και ένα κάλυμμα που παράγεται από ψηλές ελώδεις καλλιέργειες που μπορεί να τραβηχτούν πάνω από την πλατφόρμα.

Τοποθετούνται 2 έως 5 αυγά, γαλαζοπράσινα και αραιά πετάγονται με καφέ. 19 έως 20 ημέρες είναι το διάστημα επώασης, το οποίο μοιράζεται κάθε γονέας.

Οι νεότεροι τρέφονται από κάθε μπαμπά και μαμά και έτσι ξεφεύγουν περίπου 25 ημέρες μετά την εκκόλαψη. Τα λιγότερο πικρά μπορούν να παράγουν δύο γόνους κάθε σεζόν.

Απειλές

Οι κύριες απειλές για τα λιγότερο πικράδα περιλαμβάνουν την απώλεια ενδιαιτημάτων λόγω της αποστράγγισης υγρών περιοχών. Οι απειλές μέσω του διαστήματος φωλιάσματος είναι ανθρώπινες διαταραχές, μαζί με σκάφη αναψυχής που προκαλούν υπερβολικά κύματα που θα καταστρέψουν μια φωλιά και τους νεοσσούς της.

Δες το βίντεο: Lintukaraoke: Kaulushaikara (Αύγουστος 2022).

Pin
Send
Share
Send
Send