Οικογένειες πουλιών

Περιγραφή Glaucous Gull (Larus hyperboreus)

Pin
Send
Share
Send
Send


Ο Γλαύκος, επιστημονικό όνομα Υπερβορέας Larus είναι ένας μεγάλος γλάρος, ο δεύτερος μεγαλύτερος γλάρος στον κόσμο. Επειδή είναι ένα πουλί με κρύα περιοχή, Αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου

Ο Γλαύκος μεγαλώνει το χειμώνα στην περιοχή της Αρκτικής του Βόρειου Ημισφαιρίου και στο νότο στις όχθες της Ολαρκτικής Θάλασσας.

Το όνομα του γένους προέρχεται από το λατινικό Laras, το οποίο φαίνεται να αναφέρεται σε έναν γλάρο ή άλλο μεγάλο θαλάσσιο πουλί.

Το Hyperboreus είναι το ακριβές όνομα Λατινικά για το «βόρειο» από τους αρχαίους Έλληνες Huperboroi, το «glucus» είναι από το λατινικό glaucus και ένα μπλε-πράσινο ή γκρι χρώμα.

Μετεγκαθιστώντας τον γλάρο, το χειμώνα μερικά πουλιά φτάνουν περιστασιακά στη Νότια Αμερική και στο βόρειο Μεξικό, από τους ωκεανούς του Βόρειου Ατλαντικού και του Βόρειου Ειρηνικού έως τις βρετανικές νήσους στα νότια και τα βορειοανατολικά κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών έως τις Μεγάλες Λίμνες.

Περιγραφή

Ο Γλάρος είναι ένας μεγάλος και δυνατός γλάρος, ο δεύτερος μεγαλύτερος από όλα τα είδη γλάρων και πολύ χλωμός σε όλα τα φτερά, ούτε φτερά ούτε ουρά είναι μαύρη.

Ο ενήλικος γλάρος με ανοιχτό γκρι, πυκνούς, κίτρινους λογαριασμούς με ελαττώματα ροζ και πολύ ανοιχτό γκρι με μαύρους λογαριασμούς.

Αυτό το είδος γλάρου είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ίδια μάγουλα της Ισλανδίας, πιο ογκώδη και πυκνότερα και μπορεί μερικές φορές να ισούται με το μέγεθος του μεγάλου γλάρου με μαύρη πλάτη, το μεγαλύτερο είδος βοτάνων στην κορυφή.

Σε ορισμένες περιοχές, ο γλάρος Glaucous είναι το ίδιο βάρος με τους μεγάλους γλάρους με μαύρη πλάτη ή ακόμα και βαρύτερος, και έχει το μεγαλύτερο βάρος.

Μπορούν να κυμαίνονται σε μήκος από 960 έως 2.700 γραμμάρια (2,12 έως 5,95 λίβρες), με το σεξ που είχε προηγουμένως αναφερθεί ως μέσο όρο 1,55 κιλά (3,4 κιλά) στους άνδρες και 1,35 κιλά (3,0 κιλά) στις γυναίκες.

Στην αποικία Coates Island του Καναδά, οι γλάροι είναι περίπου 15% βαρύτεροι από άλλους γνωστούς πληθυσμούς, με μέσο βάρος 1,86 kg (4,1 lb) σε πέντε άνδρες και 1,49 kg (3,3 lb) σε επτά γυναίκες.

Μια άλλη μελέτη ισχυρίστηκε περισσότερο βάρος από τα γυαλιά με τζάμια, όπως στο νησί Range, έξι άνδρες από 9 άνδρες κατά μέσο όρο 2,32 κιλά (5,1 λίβρες) και 2,1 κιλά (4,6 λίβρες), καθιστώντας τη Γλαύκα τον βαρύτερο γλάρο εάν είναι σωστή.

Εάν το shorebird στον κόσμο δεν είναι (όσο είναι γνωστό) το μεγαλύτερο σε μέσο μήκος.

Το μήκος του The Glaucous gull μπορεί να κυμαίνεται από 55 έως 77 cm (22 έως 30 ίντσες) και από 132 έως 170 cm (52 ​​έως 67 ίντσες), με ορισμένα δείγματα να αποκτούν πιθανώς 182 cm (72 ίντσες) στα φτερά.

Σε τυπικές μετρήσεις, η πτέρυγα της χορδής γλάρου Glaucous είναι 40,8 έως 50,1 εκατοστά (16,1 έως 19,7 ίντσες), ο λογαριασμός 4,9 έως 6,9 cm (1,9 έως 2,7 ίντσες) και ο ταρσός 6 έως 7,7 cm (2,4 έως 3,0 ίντσες).

Χρειάζονται τέσσερα χρόνια για να ωριμάσει ο Γλάρος.

Η κλήση φωνάζει «Γέλιο» σαν μάγουλο ρέγγας, αλλά βαθύτερα.

Οικολογία

Τα είδη γλάρων αποικίζουν αποικιακά ή μεμονωμένα στην ακτή και στις αλυσίδες, σχηματίζοντας μια επένδυση φωλιά στο έδαφος ή στο άχυρο. Συνήθως, δύο έως τέσσερα ανοιχτά καφέ αυγά σερβίρονται με σκούρο καφέ πιτσιλιές.

Ο Γλάρος είναι κυρίως παμφάγα, όπως τα μάγουλα της προνύμφης, και τρώει ψάρια, έντομα, μαλάκια, αστερίες, παραπροϊόντα, απορρίμματα, αυγά, μικρά πουλιά, μικρά θηλαστικά και καρόνια, καθώς και σπόρους, μούρα και σπόρους.

Δες το βίντεο: Ring-billed Gull larus delawarensis (Μαρτιου 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send