Οικογένειες πουλιών

Ο χρυσός χαλκός κούκος είναι ένα είδος χάλκινου κούκου της υποοικογένειας των αληθινών κούκων της οικογένειας κούκων

Pin
Send
Share
Send
Send


1. Περιγραφή

Το μήκος του σώματος είναι περίπου 21 έως 23 εκ. Ο σεξουαλικός διμορφισμός είναι έντονος: το φτέρωμα του αρσενικού είναι λαμπερό πράσινο, το στήθος είναι κίτρινο, το θηλυκό έχει λευκό ή γυαλιστερό πράσινο φτέρωμα στο στήθος, το άνω σώμα καλύπτεται με ρίγες καφέ και πράσινο.

2. Διάδοση

Το είδος είναι διαδεδομένο στην Αφρική. Η περιοχή διανομής καλύπτει το έδαφος από τη δυτική ακτή της Αφρικής στη Γουινέα έως την Αιθιοπία, καθώς και την Κεντρική Αφρική, την Τανζανία, τη Μοζαμβίκη και τη Νότια Αφρική. Τα πουλιά ζουν κυρίως σε αειθαλή και γκαλερί δάση, ωστόσο εμφανίζονται και σε ξηρά δάση.

3. Διατροφή

Οι αναζητήσεις για φαγητό πραγματοποιούνται συχνότερα στο στέμμα των δέντρων. Τα πουλιά προτιμούν να τρώνε τριχωτές κάμπιες. Αν και τα έντομα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους, τα πουλιά τρώνε επίσης φρούτα, σπόρους και αυγά.

4. Αναπαραγωγή

Παράσιτο αναπαραγωγής. Προτιμούν να γεννούν τα αυγά τους στις φωλιές της υφαντής, του νέκταρ, του βολβού, των ποντικιών και των ωμοπλάτων, καθώς και στη Νότια Αφρική στις φωλιές του ευρυγώνιου σφυριού.

Pin
Send
Share
Send
Send